Коли риба на іншому кінці волосіні під час виведення чинить шалений опір, зігнуте в дугу вудлище змушує мене згадати про те, що я запропонував їй як насадку. Підводячи коропа до підсаки, я вже виразно бачу гранули Fishpelets у куточку рота у коропа. За мить мій короповий підсак приймає у свої обійми вагомий подарунок.

Великий насадковий пелетс, це найчастіше приманки, виготовлені на основі рибного борошна. Але пелетс не завжди роблять на основі лише рибного борошна. Іноді для приготування пелетса використовують борошно з крабів, черепашок або раків. Пеллетс, приготований на основі даних видів борошна, на ринку представлений, як правило, під ім'ям Halibut Pellets. Коричневі гранули Halibut Pellets, це гранули багаті на жири і масла. Їх сміливо можна назвати класичними приманками для лову коропа. Дуже часто Halibut Pellets застосовують для підгодовування поряд з бойлами та підгодівельними сумішами для залучення коропа.

Використання пелетс як підгодовування дає дуже гарний привабливий ефект.

Безпосередньо для лову я зазвичай використовую Halibut Pellets величиною від 20 до 24 мм в діаметрі. Пеллетс такого розміру має найбільший привабливий ефект. До того ж пелетс такого розміру добре помітний на дні. Пелетс я насаджую, так само як і бойли на «волосся». При цьому рекомендую фіксувати приманку на «волосі» за допомогою стопора для бойлів великого розміру (ширини). Таке рішення прийшло тому, що раніше мені доводилося вилазити вночі зі спальника для того щоб перевірити приманку і переконатися, що вона все ще на «волосі». На щастя це змінилося, коли я почав застосовувати досить широкі стопори для бойлів. Насадковий пелетс може перебувати на «волосі» до 10 години.

Але пелетс є привабливою принадою не лише у великому розмірі. Для лову вусана і ляща я регулярно застосовую пелет величиною від 8 до 14 мм. Довгастий за формою пелетс, я застосовую, так само як і більший варіант пелетса розміром 20-24мм, при цьому, звичайно, я застосовую гачок меншого розміру. Пеллет діаметром 14 мм я застосовую на оснащенні з гачком № 6-8. Як монтаж при лові на пелетс, я використовую ковзний монтаж, що застосовується в короповому лові.