На сьогоднішній день, рибальські інтернет-магазини пропонують величезний вибір бойлів для лову коропа, як приманка, яка дає можливість зловити величезного коропа. Більшість з початківців рибалок ніколи не стикалися з бойлами, тому ми спробуємо докладно розповісти про цю приманку, її переваги та ефективність.

Що таке бойл?

Типовий бойл являє собою тверду кульку приманки, виготовлену із зернової суміші, з додаванням білків молока або риби, а також яєць.

Бойли отримали свою назву через процес, що використовується для їхнього приготування. Після того, як змішуються базові компоненти і утворюють густу пасту, з неї формують кульки, а потім їх проварюють. Далі приманку просушують або зневоднюють. Процес кипіння і сушіння бойлів надає їм їхню остаточну текстуру і міцність, що відрізняє їх від інших видів приманок.

Переваги бойлів

Є три основні причини, чому бойли вважають ідеальною принадою для лову коропа. Першою перевагою бойлів є їхня здатність залишатися під водою протягом тривалого часу, зберігаючи свою структурну цілісність.

Структура бойлів дозволяє їм залишатися на гачку протягом довгого часу, без необхідності постійної перевірки.

Другою перевагою бойових приманок у порівнянні з іншими є можливість вибирати інгредієнти з яких виготовлені бойли, таким чином варіюючи смак та запах приманки. Це дозволяє рибалкам адаптувати свої приманки до вимог коропа в їхньому регіоні або озерах. Рибальські інтернет-магазини пропонують масу смаків та ароматів бойлів. Вони можуть бути солодкими чи солоними, залежно від інгредієнтів, доданих до основної суміші. Плюс, є можливість надати бойлам додаткового аромату або просочення - такі бойли ви можете зустріти під назвою диповані бойли (бойли з просоченням) або ароматизовані бойли (з додаванням атрактантів для риболовлі).

Крім того, нові технології дозволяють виготовити бойли абсолютно різних форм. На сьогоднішній день можна зустріти у продажу не тільки бойли круглої форми всіляких розмірів, але й довгастої та у формі кукурудзи.

Третьою перевагою бойлів є їхня недорога ціна. Базова основа бойлів складається із загальнодоступних інгредієнтів. Це дає можливість робити бойли невисокою ціною. Через їх доступну вартість, зазвичай є можливість зробити запас кілька видів бойлів, так що ви завжди будете готові пристосуватися до будь-яких запитів коропа.